Het proces

Het aanmeten van een kunstgebit is precisiewerk dat in verschillende stappen wordt uitgevoerd. U zult  dan ook in totaal ongeveer vier keer bij ons langs komen. Dit zijn de stappen die u zult doorlopen:

 1. BEGINAFDRUKKEN
  Als eerste worden er beginafdrukken gemaakt. Deze geven ons een eerste idee van hoe het kunstgebit moet worden vormgegeven.
 2. PRECISIEAFDRUKKEN & BEETBEPALING
  Op basis van de eerste afdruk maken wij een afdruklepel die goed op u kaak past. Hiermee maken wij de zogenaamde precisieafdrukken. Aan de hand van deze precisieafdrukken creëren wij een perfecte pasvorm. Ook bekijken we hoe de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak staat: de zogenaamde beetbepaling. Op basis daarvan overleggen we met u welke vorm en kleur tanden het beste bij u passen. Soms gebeurt dit tijdens een aparte afspraak.
 3. PASSEN
  Nadat wij uw kunstgebit in was hebben gemaakt, gaan wij deze passen. In dit stadium is er nog van alles aan te passen aan bijvoorbeeld de positie, kleur en vorm. Is alles helemaal naar wens? Pas dan wordt het kunstgebit helemaal gereed gemaakt.
 4. PLAATSING
  Uw kunstgebit is klaar! Tijdens de laatste stap controleren we of de prothese goed past, comfortabel zit en of de boven- en onder prothese goed op elkaar passen. Ook krijgt u uitleg over de reiniging en het onderhoud van uw nieuwe kunstgebit.
  Bij Kunstgebit Nederland doen we er alles aan om uw kunstgebit zo precies mogelijk aan te meten. Toch zal het gebit de eerste weken waarschijnlijk nog een beetje vreemd aanvoelen. Ook kan het zijn dat u een drukkend gevoel ervaart. Dit gevoel verdwijnt meestal na één dag, maar als dit aanhoudt is het belangrijk dat u ons belt.