Het proces

Het aanmeten van een kunstgebit is precisiewerk dat in verschillende stappen wordt uitgevoerd. Dankzij onze aan-huis service doorloopt u dit proces comfortabel vanuit uw eigen huis. Wel zo fijn natuurlijk, vooral in deze tijd. Wij zullen dan in totaal ongeveer vier keer bij u langs komen. Dit zijn de stappen die u zult doorlopen:

 

 1. BEGINAFDRUKKEN
  Als eerste komen wij bij u langs om beginafdrukken te maken. Deze geven ons een eerste idee van hoe het kunstgebit moet worden vormgegeven.
 2. PRECISIEAFDRUKKEN & BEETBEPALING
  Op basis van de eerste afdruk maken wij een paslepel die goed bij uw mond past. Daarna komen wij weer bij u langs, ditmaal om zogenaamde precisieafdrukken te maken. Aan de hand van deze precisieafdrukken creëren wij een perfecte pasvorm. Ook bekijken we hoe de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak staat: de zogenaamde beetbepaling. Op basis daarvan overleggen we met u welke vorm en kleur tanden het beste bij u passen. Soms gebeurt dit tijdens een aparte afspraak.
 3. PASSEN
  Nadat wij uw kunstgebit in was hebben gemaakt, komen wij langs zodat u deze kunt passen. In dit stadium is er nog van alles aan te passen aan bijvoorbeeld de positie, kleur en vorm. Is alles helemaal naar wens? Pas dan wordt het kunstgebit helemaal gereed gemaakt.
 4. PLAATSING
  Uw kunstgebit is klaar! Tijdens de laatste stap controleren we of de prothese goed past, comfortabel zit en of de boven- en onderprothese goed op elkaar passen. Ook krijgt u uitleg over de reiniging en het onderhoud van uw nieuwe kunstgebit.

  Bij Kunstgebit Nederland doen we er alles aan om uw kunstgebit zo precies mogelijk aan te meten. Toch zal het gebit de eerste weken waarschijnlijk nog een beetje vreemd aanvoelen. Ook kan het zijn dat u een drukkend gevoel ervaart. Dit gevoel verdwijnt meestal na één dag, maar als dit aanhoudt is het belangrijk dat u ons belt. Ook voor de nazorg komen wij gewoon bij u langs!

  Let op: In uitzonderlijke gevallen, zoals bij complicaties of extracties, is het nodig dat u naar de praktijk komt.